Roofvogeldag Foto Konijnenberg

 

Sinds ik in Mol woon, is Foto Konijnenberg in Turnhout m’n vaste leverancier van fotomateriaal. Vandaag gaven die een roofvogeldag waarbij een professionele valkenier demonstraties gaf terwijl fotografen allerhande statieven, bodies en telelenzen konden testen.

Je kon lenzen testen tot de Canon 600mm f/4.0 toe maar m’n eigen Canon 100-400mm was ruim voldoende om deze machtige beesten beeldvullend op gevoelige plaat vast te leggen.

De valkenier herhaalde tot vervelens toe om hem niet te volgen wanneer hij met een roofvogel rond liep. Toch bleven enkele eigenwijze gasten dit doen om dat extra half metertje dichterbij te komen. En dat terwijl ze joekels van telelenzen gratis konden testen! Onwetendheid of simpelweg arrogantie? Het doet er niet toe, maar tijdens beide demo’s werd een van de vogels angstig waardoor die enkele keren rond het terrein rondvloog in plaats van terug te keren naar de valkenier. Dergelijke personen mochten van mij stante pede het terrein verlaten, maar dit louter een persoonlijk mening…