Huwelijksfeest Bart & Evy

 

Na de trouw zelf in december 2010, en de uitnodigingsshoot enkele maanden terug, was het deze maand tijd voor het grote feest van broer Bart en z’n madam Evy.
Gewapend met een schattige dochter als bruisdmeisje en wat strobistmateriaal gingen we een lange nacht tegemoet.

Het was een serieuze uitdaging voor mij gezien ik de locatie niet kende en ik ook geen tijd heb gehad die op voorhand te gaan verkennen. Ik had gelukkig al enkele beelden van de zaal & omgeving gezien op hun website en kon via de online twilight calculator ook anticiperen op de stand van de zon.

 

De eerste reeks foto’s werden genomen op het strand en aangelegen inkom.

Technisch: 7D + 70-200mm f/2.8 en 450D met 17-55mm f/2.8.
Belichting was omgevingslicht (al dan niet halve tot anderhalve stop onderbelicht) plus een Sigma EF-500 DGF Super II met witte flitsparaplu, gehanteerd door de VAL (voice activated lightstand) ‘moeder’ en getriggered door een Cactus v4 setje.

 

Vervolgens dochterlief Fien erbij gehaald als bruidsmeisje. Nog een snel shot van haar aan de inkom en dan op richting parking.

 

Later op de avond kreeg het koppel nog een boottochtje kado op het aanliggend meer. Dat ding gaat snel! Aan 80km/u over water gaan in een open boot geeft wel een kick, vooral als je dan foto’s moet proberen nemen…
De foto in de boot is genomen met een 430 EX II flitser met Viewfinder reflector.

Dan was het tijd voor een setup die ik al in gedachten had van zodra ik de locatie wist. Rond de tijd wanneer de zon onder ging, wou ik met dramatische belichting het koppel fotograferen naast hun speciaal voor het huwelijk gedecoreerde Opel Astra.
Ik had nog geen ervaring met dergelijke ‘grote’ strobist setup dus was het even bang wachten op de resultaten.

De setup in gedachten was: vrij dramatische lucht; de wagen zodanig belichten dat de LED-lampjes nog zichtbaar zouden branden terwijl het bloemstuk vooraan proper uitgelicht wordt; het koppel mooi belichten; de natte asfaltstructuur mooi op beeld krijgen.

De lucht was perfect met dreigende wolken maar helaas zorgden de wolken ervoor dat er minder zonlicht (golden hour) op beeld kwam. De wagen werd van links belicht door een Sigma reportageflitser met witte paraplu net buiten beeld. Het koppel werd van rechts belicht door een andere Sigma met zilveren bounce paraplu hoog op 45 graden.
Voor de tweede foto werd de witte paraplu van vooraan laag links naar achteraan hoog rechts geplaatst om enerzijds als hard rimlight te dienen en anderzijds de motorkap en motorblok mooi uit te lichten.

 

Jammer van de schaduw op Bart z’n gezicht in de verticale foto maar al bij al ben ik zeer tevreden met het resultaat en waren deze beelden ook diegene die ik vooraf in gedachten had.
Ook het koppel is blij met de volledige reeks, dus everybody happy…