Aiko & Amina

 

Tijd om de Holga 120N eens te testen in de buitenwereld. Daarom richting Kortrijk gereden waar ik tweeling Kay & Aiko had gevraagd even testsubject te spelen. Helaas kon Kay er uiteindelijk niet bij zijn, maar we vonden een waardige vervanger, Aiko’s wederhelft Amina.

Als locatie kozen we voor het D-Hotel te Marke. Sommigen herkennen het hotel misschien van de VTM-reeks ‘De Rodenburgs’. Dat hotel ligt op 100m van m’n moeders huis dus dat viel goed mee.

Bedoeling was de Holga te testen in een strobist-setup. Als test voor de lichtafstelling nam ik telkens op voorhand één of twee shots met de digitale Canon.
En gelukkig maar! Na het rolletje Kodak Gold 100 te hebben ontwikkeld, bleek elk van de beelden volledig onscherp. Het leek niet op out-of-focus onscherpte maar op bewegingsonscherpte. Na lang zoeken de oorzaak gevonden… De nieuwere Holga’s, in tegenstelling tot de geleende versie aan de zee, heeft een ‘bulb’-modus. Een schuifknop onder de lens laat je naast ‘normal’ (ongeveer 1/125sec) ook toe om ‘bulb’ te schieten. Dat verklaart natuurlijk veel.

Hieronder de digitale shots dan maar…

 

Gesteund door een bende leuke assistenten werd het een korte maar toffe shoot. Met dank aan Aiko & Amina voor het model zijn, Jett voor het hanteren van de flits, Jan voor het onnozel doen en Louna voor het filmen!