Tocht door de Koekenstad

 

Eind maart spraken we met vier van onze fotoclub af voor een zondagje slenteren door de Koekenstad. De voormiddag gestart met een bezoek aan het Fotomuseum. De namiddag, gewapend met de Canon A-1 en 3 rolletjes Kodak TRI-X 400, een tochtje gemaakt.

We vertrokken op de gedempte Zuiderdokken, langs de antiekwinkels van de Kloosterstraat naar de volkse Sint-Andrieswijk. Daarna via het historische centrum, door het Schipperskwartier tot aan de nieuwe wijk op het Eilandje. Eens daar, gingen we tot op het dak van het MAS. Terugwandelen deden we via de Kaaien, met dinnerpauze op het Zuiderterras. Zo eindigden we langs de kaaien voor de laatste zonnestralen.

Achter deze link vind je kaart van onze wandeling. Het begin heb ik er manueel aan toegevoegd gezien ik toen nog geen satelliet-lock had. Het einde heb ik zelf moeten toevoegen doordat de batterij van de logger plat was.

 

Om misverstanden te vermijden, onderstaande beelden volgen niet de chronologie van de afgelegde weg. M’n filmvoorraad was op aan het MAS, dus van erna heb ik enkele digitale beelden. Die heb ik niet mee opgenomen hieronder.