Florennes airshow early arrivals

 

Net zoals vorig jaar, heb ik ook dit jaar zeer weinig tijd om de bekende luchtvaartevents bij te wonen.
Vorig jaar kon ik enkel de Nato Tigermeet te Cambrai en de Sanicole Sunset show bezoeken.

Dit jaar kon ik een dagje vrijaf nemen om de vroege aankomst en oefen-demo’s van enkele deelnemers op de airshow van Florennes te kunnen fotograferen.
Reeds om 8u aanwezig maar helaas was het weer een spelbreker.

Het was alweer even geleden dat ik om 5u uit m’n bed moest. Maar als je nog een goeie spottersplek wil, ben je beter vroeg op de locatie. Aangekomen op de plaats, waar ik jaren geleden vele uren heb doorgebracht toen op EBFS nog de TLP of Tactical Leadership Programme werd gehouden, waren we nog maar met drie. De ochtendzon in combinatie met dauw gaf een zomerse sfeer.

Helaas was er ook veel veranderd in die paar jaar dat de TLP verhuisd is naar Spanje. De struiken en planten aan de draad, parallel aan de landingsbaan, waren serieus in omvang toegenomen. Daarbij stond het gras aan de landingsbaan zeer hoog waardoor je bij landingsfoto’s telkens geen wielen zou zien.
Ook de boer had geen last meer van doorkomende spotters waardoor z’n akker opnieuw tot bijna tegen de draad was bezaaid. En een razende boer met tweeloop zien we niet graag aankomen…
Verder bleek de wind vanuit de verkeerde richting te komen waardoor de landing aan de andere kant zou gebeuren. Dan maar met de wagen naar spottersplaats twee.

Die spottersplaats zit midden de velden, letterlijk tussen de koeien. Ondertussen was al wat bekend volk gearriveerd, wat het altijd leuk maakt. Dikke merci aan Steven trouwens (die links op foto probeert z’n voeten droog te houden) voor het lenen van een klapstoelletje die ik was vergeten! Van 8u tot 18u rechtstaan is verre van aangenaam…

Helaas zat het weer echt niet mee. Tijdens de regenvlagen kwamen de vliegtuigen aan, tijdens de zonneschijn was geen jet noise te bespeuren. De foto’s zijn dan ook vrij beperkt.
Vrijdag en maandag erna op de spottersdag hadden de collega’s gelukkig betere weersomstandigheden.

Hierbij dan toch enkele beelden van die dag.

 

 

 

 

 

 

Meer beelden kan je op m’n Facebook-album vinden…