Berck: landzeilen & zeehonden

 

Vorige week genoten van een korte vakantie in het Franse Berck. Ik heb vooral analoog gefotografeerd maar voor twee kenmerken van het stadje heb ik toch even de 100-400mm op m’n digitale body moeten boven halen.

 

Een van de kenmerken van Berck is dat het verschil tussen eb en vloed zeer groot is.
Bij vloed heb je op de beste plaatsen nog een goeie 200 meter strand, op andere plaatsen komt het water tot tegen de wandelpaden. Bij eb daarentegen spreken we over sommige plaatsen over meer dan een kilometer strand! Die oppervlakte bestaat voor grote delen ook uit zandbanken. Een grappig zicht om langgerekte plassen water te zien afwisselen met heuveltjes.
Berck, verschil tussen eb & vloedZie een screenshot van Google Maps hiernaast waar het bovenste gedeelte blijkbaar genomen is rond hoogtij (nog niet volledig want je ziet nog enkele zandbanken) en het onderste bij laagtij.

 

Door deze omstandigheden zijn er veel landzeilers actief op de zandbanken. Die haalden op sommige momenten serieuze snelheden.
Daarnaast kan je bij laagtij aan de Club Nautique ook over een golfbreker wandelen tot een paar honderd meter in zee om de zeehonden te bezichtingen. In die buurt leeft al jaren een kolonie die bij het lage water gretig gebruik maakt om op de zandbanken te zonnen.

 

Verwacht in de komende weken nog meer foto’s, maar dan analoge shots…