Last-minute communieshoot

 

Fotograaf voor de (schoon)familie zijn heeft z’n voor- & nadelen. Net nu het al druk ging worden, kreeg ik om 10u telefoon of ik toevallig deze middag al niet de communiefoto’s kon komen nemen van de 2 zusjes Lisa en Marieke.

Marieke doet op 1 mei haar plechtige communie, Lisa doet haar eerste communie op 9 mei. Twee jaar geleden deed ik reeds de communiefoto’s voor hun broer Stef.

Beide meisjes houden van paarden dus er moesten zowieso foto’s genomen worden met paarden. Wil het nu passen dat hun buren paarden houden en bereid waren Blacky uit te halen voor enkele shots. Helaas was het plezier voor een fotograaf van korte duur. Ofwel was de achtergrond de grote metalen constructie van de stapmolen, ofwel de grote zwarte banden van de paddok. Beste stukje achtergrond was een bos struiken langs een kant van de paddok. Helaas zag je nog steeds duidelijk de afsluiting voor de struiken en was de paddok te klein om de achtergrond voldoende out of focus te krijgen dmv veel tele en open diafragma…

Na een half uurtje shooten bij de paarden toch nog even snel het bijgelegen bos ingelopen om enkele andere shots te nemen. Ook niet 100% naar mijn goesting, maar gelukkig zijn ouders altijd veel sneller tevreden met foto’s van hun kinderen dan de fotograaf!

CommuniekaartCommuniekaartCommuniekaartCommuniekaartCommuniekaartCommuniekaart