The Dance Factory – part 1

 

Elk jaar geeft The Dance Factory een dansshow in de Stadschouwburg van Kortrijk. Het is telkens een mix van klassiek, neoklassiek, street, jazz, hip hop etc.

Gezien mijn broer(tje) daar reeds enige jaren danst, mocht ik vorig jaar naast hun huisfotograaf Adrien Grall staan om zelf enkele beelden te schieten.
Enkele weken geleden kreeg ik dan ook plots telefoon van Isabelle Beernaert, topchoreografe en oprichtster van TDF, met de vraag of ik hun show kon coveren.

Zaterdag was er een speciale show. Isabelle heeft namelijk de choreografie gedaan voor verscheidene dansen in het tv-programma So You Think You Can Dance. Daarnaast raakten maar liefst 3 dansers van TDF in de tv-finales! Zaterdag werd dus een ‘So You Think You Can Dance’ show waarbij enkele van de finalisten ook meededen.

Zondag zou het de ‘gewone’ show worden met meer variatie in stijlen en kleur.

Hieronder een selectie van 15 foto’s die een goed beeld geven van de SYTYCD-show op zaterdag. Alle foto’s zijn genomen met de Canon EOS 7D en Canon 70-200 f/2.8 L IS op manuele stand (van 1/80sec tot 1/200sec, f/2.8) en auto ISO.