Een dagje 50mm

 

Canon EOS 7D + Canon 50mm f/1.8 IITegenwoordig is men verwend met zoomlenzen. Ik merk van mezelf dat ik minder op compositie ga letten wanneer ik met m’n 24-7 of 70-200mm werk omdat ik toch kan in- & uitzoomen. Enkele jaren terug, toen ik nog op kot zat in Leuven, heb ik mezelf 1 dag verplicht enkel met de 50mm prime te werken om zo opnieuw wat meer over m’n compositie te gaan nadenken.

Vorige week vond ik het tijd om dat nog eens over te doen.

De resultaten van 2006

In 2006 was ik net samen met m’n madam, dus werd zij het slachtoffer… Alle foto’s zijn genomen met de Canon EOS 20D en uiteraard de 50mm f/1.8. Alle foto’s werden genomen op onze peda (Camillo Torres) onder natuurlijk licht.

Vier jaar later

Deze keer zag ik een paddestoel op het plein waar ik altijd met Summer (onze hond, of beter hondje) ga wandelen. De leiband even doorgegeven aan m’n madam zodat ik op m’n buik kon gaan liggen voor enkele foto’s. Enkel natuurlijk licht.
Conclusies van de dag: de DoF op een diafragma van f/1.8 is leuk; een prime geeft echt wel scherpere beelden dan een zoomlens; mensen kijken nog steeds vreemd wanneer ze een man in het gras zien liggen (zeker als een madam met hond en kinderwagen ernaast staan).