Oostende, op z’n Holga’s

 

Zoals beloofd in de post van de Holga-test, ging ik de geleende Holga ook meenemen tijdens m’n verlof aan de zee.

In totaal 3 rolletjes Kodak Portra 400 geschoten. Die zijn eindelijk ontwikkeld en ingescand geraakt.

 

Net zoals bij de testshots ben ik verbaasd van de neutrale tinten en had ik iets meer ‘crappy’ kleuren verwacht. Ook hier heb ik ze in Lightroom dan maar een extra behandeling laten ondergaan. De onscherpte langs de zijkanten, vignetting en andere imperfecties zijn wel degelijk echt en geen Lightroom of Photoshop.

Blijkbaar hou ik systematisch m’n toestel schuin waardoor ik alle scans wat moet hebben kantelen, anders liep de zee leeg langs rechts…

 

 

Ondertussen is de Holga 120SF terug naar z’n eigenaar en heb ik er zelf eentje besteld. Ik heb wel de ‘N’ versie ipv de ‘SF’ besteld omdat die een hotshoe heeft. Wil graag eens experimenteren in de studio en met strobist op locatie. Later nog meer dus…