Stal Caetershof – klassieke dressuur

 

Conversano Romania II  ROp eerste lentedag van 2013 was ik getuige van de training van twee Lipizzanerpaarden bij de St.-Antoniusmolen van het Limburgse Laar (Nederland).

Beide paarden worden volgens Duits/Frans-klassieke principes getraind door de amazone onder begeleiding van een oude rot in het vak: een S-trainer uit Duitsland, leerling van de bekende klassieke dressuurtrainer Maj. Paul Stecken (trainer van de voor ruiters wel bekende Dr. Reiner Klimke en z’n dochter Ingrid).

De dame in kwestie is naast amazone ook gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op onderzoek naar de training en oorlogsvoering van de Griekse cavalerie in de Atheense klassieke tijd, waarbij ze de auteur Xenophon in het bijzonder onder de loep heeft genomen.

 

St.-Antoniusmolen & Conversano Romania II  R

 

Klaar voor de training

 

Traversvolte

 

TraversalePassage

 

Verzamelde galop

 

Galop-pirouetteTraversvolte in draf

 

PiaffePiaffe

 

Onvoorwaardelijke liefde