Stef en de ocatabox

 

Morgen een groot feest voor de 80ste verjaardag van de schoon-oma (of hoe zegt ge dat?). In de familie zitten dan meerdere viergeslachten en deze zet ik morgen allemaal op foto. Vandaag al de nodige zaken gaan opstellen en Stef als testsubject gebruikt.

Het is de eerste keer dat ik m’n Falcon Eyes octabox van 185cm diameter heb kunnen testen.
Enkele zaken hielden tot voor kort tegen. Zo is dat ding zo groot dat ik het onmogelijk deftig opgezet krijg op ons appartement. Daarnaast zijn m’n goedkope 200Watt flitsertjes niet zwaar genoeg om de volledige octa te vullen met licht. Daarbij zijn ze nog eens te licht van bouwkwaliteit waardoor de flitskop het gewicht van de octa niet kan dragen, maw, de flitskop valt altijd naar beneden.
Toen het solden waren bij Konijnenberg, zag ik een Jinbei 500Watt flitser staan, dan maar een bajonet bijgekocht zodat die octa ook op de Jinbei kan gezet worden et voilà, al één van de problemen gefixed. Nu met het feest heb ik een ganse zaal ter beschikking, probleem nummer twee ook opgelost.

De octa staat bij deze foto’s een meter achter mij en ik ben nog niet 100% tevreden van het resultaat.
Morgen ga ik proberen deze volledig tegen m’n rug te zetten zodat de lichtbron zo dicht mogelijk bij het onderwerp kan geplaatst worden. Ik ben benieuwd…